Pitta

KIRÁLY ISTVÁN

1974-ben született Mátészalkán, s hála szüleinek, egészen kicsi kora óta meghatározó volt a zene az életében. Gitáros édesapja 6 éves korában adta a kezébe a hangszert, amiért a mai napig hálás.

Első zenekara a Gidófalvy Attila által menedzselt Szinkron volt, amely 1993-ban jelentette meg nagylemezét, a korong 5000 példányban kelt el. A Szinkron zenekar - 1995-ben történt feloszlásáig - számos fesztivál- és klubkoncertet adott, a koncertek során Pitta neves együttesekkel és előadókkal találkozott és játszott együtt (Deák Bill Gyula, Takáts Tamás, Sing Sing, Edda, Lord,

P-Mobil, Szekeres Tamás, Sex Action). Ezek a találkozások zenei fejlődéséhez nagyban hozzájárultak.

A Szinkron feloszlása után saját formációt alapított G-Jam Project névvel. A mai napig működő zenekar a Pitta által írt szerzeményeken túl Steve Vai, Satriani, MacAlpine, Greg Howe és Gary Moore dalokat is játszik. A kezdeti G-Jam demók után 2009-ben „On the Road Again” címmel megjelent első önálló albumuk, amelyre 10 saját szerzeményt rögzítettek. Második albumuk 2011-ben látott napvilágot, 2013-ban pedig „Melodic Vision” című harmadik lemezük is piacra került.

2012-ben beválasztották a Gitárpárbaj elnevezésű zenei projektbe, ahol Tátrai Tiborral, Nagy Ádámmal, Pély Barnabással, Borsodi Lászlóval, Mohai Tamással, Benkő Zsolttal, Lukács Petával és Alapi Istvánnal adják elő a legnagyobb gitár-klasszikusok dalait. 2015-től a Karmapirin zenésze és szerzője.

<< vissza

KÖVESS MINKET!