Andi

SZAKOS ANDREA

1985-ben született Tiszavasváriban. Zenei rajongása az általános iskolában kezdődött, ahol kezdetben zongorázni tanult. Később az iskolai kórus tagja lett, 12 évesen Svájcban turnézott, ahol szólót énekelt.

A gimnáziumi évek alatt Bánhidiné Maróti Magdolna jazz énekesnő magántanítványa lett, akinél elsajátította a könnyűzenei éneklés technikai alapjait, valamint betekintést nyert egy zenés színtársulat világába. Évekig tagja volt a nyíregyházi Hang-Szín Musical és Színitanodának. A társulattal zenés darabokban játszott, többek között a Nyomorultak, a Rómeó és Júlia, a Diótörő és Egér király című musical-ekben énekelt.

Mindeközben megyei, országos és nemzetközi tehetségkutató versenyeken szerepelt, ahonnan nem ritkán első helyezéssel távozott. A Megasztár televíziós tehetségkutató 6. szériájában, 2012-ben egészen a döntőig jutott, ahol az előkelő második helyezést szerezte meg. A rangos tehetségkutató műsorban együtt énekelt Bereczki Zoltánnal és Szekeres Adriennel, végül az aranytorkú Radics Gigivel párbajozott.

A Megasztár után írta első dalát, ahol a zenét és a szöveget is ő jegyzi. A Képmás című szerzeményből videoklip is készült. A dal stúdiómunkáiba és a klip forgatásába bekapcsolódott Majoros „Majka” Péter is. Első zenekara az All-In Music Band volt, akikkel 3 hónapig egy hollandiai hajón énekelt.

Hazatérése után a Gagarin Tours és a Special Band nevű zenekarokkal dolgozott. 2014-ben a Karmapirin énekesnője lett, ahol dalszerzőként és szövegíróként is bekapcsolódott a közös munkába.

<< vissza

KÖVESS MINKET!